Инсталирайте нова гарнитура

Ако симптомите са тези, описани по-горе, най-доброто нещо да направите, е незабавно да се замени уплътнението: е жизненоважен елемент за запечатването на двигателя, да се пренебрегва износване може да доведе до непоправими щети. Можете да замените уплътнението сам, но това е деликатен и доста трудно, изискващо механична опит и отлично ръководство.
Просто, за да може да се провери на щетите е да се разглоби на голям брой компоненти на двигателя и не забравяйте, на правилните позиции на всички елементи е от съществено значение, се препоръчва да се направи това само за тези, които са наистина експерт.

След отстраняване всичко, и като се отдели главата от цилиндрите, че все още е необходимо да се премине работилница за поправка и да се направи промяна на накрайниците на клапаните.
Желаещи да се подвизава в събранието на нова гарнитура, ще се наложи на специфични инструменти, като ключа за въртящ момент и вие също трябва да се направи много деликатни операции, като например чистенето на охлаждащата течност, ако е сгрешил, той може да изгори уплътнението отново.
В заключение, ако искате да инсталирате на вашия собствен печат, органи с всички инструменти и много подробни ръководства; в противен случай, това може да не е лоша идея да го направи директно в сервиз на вашето доверие.